Τρομακτικό - Ότι ψάχνεις είναι εδώ! : Του έσωσε τη ζωή την ώρα της πτήσης με μια οδοντογλυφίδα

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018

Του έσωσε τη ζωή την ώρα της πτήσης με μια οδοντογλυφίδα

Για καλή του τύχη είχε συνεπίβατη...

έναν έμπειρο γιατρό


Χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα και ένα κουτάλι, ένας γιατρός κατάφερε να σώσει έναν άνδρα που έπαθε επιληπτική κρίση εν ώρα πτήσης.

Το προσωπικό της Air China έπαθε πανικό όταν είδε έναν επιβάτη να αρχίζει να τρέμει και να βγάζει αφρούς από το στόμα, ενώ το αεροπλάνο ήταν στον αέρα.

Όμως συνεπιβάτης ήταν ένας γιατρός από το νοσοκομείο της Σανγκάης, που παρενέβη άμεσα αν και δεν είχε μαζί του κανένα φάρμακο ή ιατρικό εργαλείο.

Ζήτησε ένα κουτάλι και μια οδοντογλυφίδα από τις αεροσυνοδούς. Με θαυμαστή ψυχραιμία, κράτησε, με το κουτάλι, κάτω τη γλώσσα του επιληπτικού άνδρα, για να μην πάθει αναρρόφηση και άρχισε να του τσιμπά το κεφάλι με την οδοντογλυφίδα.

Η μέθοδος της εγκεφαλικής διέγερσης είναι πολύ διάσημη για τη θεραπεία των κρίσεων επιληψίας στην κινεζική παραδοσιακή ιατρική.

Όπως αναφέρει το Asian Wire Report, λίγα λεπτά μετά, προς μεγάλη έκπληξη και ανακούφιση όλων, ο επιληπτικός άνδρας στάθηκε στα πόδια του και παρακάλεσε να του φέρουν λίγο νερό.

Όπως εξήγησε μετά ο ηρωικός γιατρός, οι αλλαγές πίεσης και οξυγόνου μέσα στην καμπίνα του αεροπλάνου μπορούν σε σπάνιες περιπτώσεις να προκαλέσει επιληπτικές κρίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου